Hoe is het om mee te doen aan Ink Master 2018 Lage Landen pt.2?

Goodbye 2017, Hello 2018!

Nu 2017 ten einde komt, ben ik me mentaal aan het voorbereiden op 2018. Volgend jaar gaat er een worden vol met nieuwe ervaringen. 2018 staat in het teken van Ink Master 2018 Lage Landen pt.2. In 2018 kom ik op tv! Wie had dat gedacht? 8 Weken lang is te zien hoe o.a mijn collega Robbin en ik plus 8 andere  collega’s samen de uitdaging aangaan.

Ink master voelde voor mij niet als een strijd tegen de andere kandidaten, maar meer als een strijd met mijzelf. Hoe zorg ik ervoor dat ik de beste tattoo zet? Wat heb ik nodig om te presteren op de top van mijn kunnen?

Als jongste en minst ervaren deelnemer kan ik zeggen dat het een ontzettend leerzame ervaring is geweest, het was een beste zelftest. Ik kon eindelijk testen hoe veelzijdig ik ben, hoe creatief en hoe volhoudend of juist niet! In de tattooshop waar ik werk in Amsterdam, kijken ik en mijn collega’s wel naar elkaars werk, maken we af en toe een opmerking of een gek geluidje. Nooit eerder heb ik alleen voor een jury van 3 ervaringsdeskundige gestaan (Errol Buwalda; al langer dan 25 jaar in het vak, Morrison Schiffmacher; een van de meest authentiek opgeleide vrouwelijke tattoo-artieste in Nederland en dochter van Hanky Panky en Marco Roelofsen front man van De Heideroosjes).

Soms sta ik daar tevreden om vervolgens met de grond gelijk gemaakt te worden. Soms sta ik er met knikkende knieën, waarna ik toch met een tevreden gevoel weer bij de groep mag gaan staan. Een dubbel gevoel dat je krijgt wanneer je mag blijven of zelfs de beste tattoo van de dag hebt, maar er ook iemand naar huis moet. Iemand waar je misschien close mee bent, waar je veel van opsteekt, of tegen op kijkt. Een soort grote emmer met al onze emoties erin, die soms overliep, maar uiteindelijk door onze hechte groep op een rustige manier leegliep. Ik snap nu dat dingen als een “Rollercoaster” kunnen voelen. Het huis waar we met ze alle slapen voelt als een eiland. Alles dat we doen delen we samen, vriendschappen ga ik zeker overhouden aan deze ervaring.

p.s. Grootste nadeel aan mee doen met een tv programma, WACHTEN! Eeuwig wachten! Hoe langer je moet wachten, hoe meer tijd je hebt om na te denken. Wie wordt de winnaar van Ink Master Lage Landen? Wie valt er het eerst af tijdens Ink Master? Wat zal de volgende eliminatie opdracht worden?

p.p.s Ik ga wekelijks bijhouden wat er achter de schermen gebeurt, blij daarvoor mijn blog en instagram in de gaten houden!

Het is allemaal te zien vanaf 15 januari 2018 op Spike Tv Nederland elke maandag om 22:00!

Happy new year everbody! 

Ink master Lage Landen Gemist 2018 Winnaar Deelnemers Seizoen 2 Bodine Ester